Thursday, January 10, 2013

The roof is on fire…


προοίμιο πολιτικής διακήρυξης της ελευθεριακής πρωτοβουλίας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

Ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα υπάρχει ένα κομμάτι γης που δεν ανήκει σε κανέναν. Είναι η αποστρατικοποιημένη ζώνη. Εκεί που συναντιούνται άοπλοι οι μεσολαβητές για να διαπραγματευτούν την εκεχειρία. Η παραβίαση αυτής της ζώνης ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.  


Ζούμε σε συνθήκες οριακές. Όλες οι διαπραγματεύσεις που κάποιοι μας έλεγαν πως θα εξασφάλιζαν την ειρήνη και θα σταματούσαν την ορμή του αντιπάλου, έχουν πια τελειώσει. Μέσα από τη ζώνη της ειρηνικής μεσολάβησης, κάποιοι που έκαναν πως μιλούσαν από την πλευρά μας, έλεγαν πως ο πόλεμος τελείωσε. Πως κάθε αναμέτρηση είναι μάταιη. Έλα όμως που ο εχθρός είχε αντίθετη άποψη. Μετακίνησε βίαια τα σύνορα σε τέτοιο βαθμό που ξαφνικά όλοι μας βρεθήκαμε μέσα στη no man’s land. Τώρα όλα τα όπλα του είναι στραμμένα πάνω μας. Όσοι καμώνονταν πως μας εκπροσωπούσαν πήγαν με την πλευρά του αντιπάλου και εμείς μείναμε ξανά μόνοι μας. 

Ζούμε στη no man’s land και είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε. Γιατί, ξέρετε εδώ δε μιλάμε για έναν πόλεμο τυχαίο. Ένα πόλεμο εθνικό, φυλετικό, διακρατικό, μια αναμέτρηση που μπορεί κάποιος να αποφύγει. Μιλάμε για την πιο ουσιαστική αναμέτρηση της ζωής μας. Τον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Τον αγώνα για επιβίωση. Μιλάμε για τον πόλεμο του κόσμου μας, της τάξης των φτωχών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απέναντι στον κόσμο τους, τον κόσμο των αρχόντων και των βασιλιάδων. Μιλάμε για έναν πόλεμο ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο. Για μια μάχη για την ανακατάληψη της ίδιας μας της ζωής... 


No comments:

Post a Comment